Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Zakaj najeti poročnega organizatorja?

Po dolgem času sem se spet spravila napisati blog! Lahko bi rekla, da je za mano zelo pestra poročna sezona, krajši dopust in marsikaj drugega, vendar vse to ni dobro opravičilo zakaj je minilo skoraj celo leto od moje zadnje objave!

V delu s pari, ki načrtujejo poroko sem se veliko naučila smile Zelo uživam v svojem delu in veselim se spoznati vsak nov par, veselim se jim pomagati pri uresničevanju želja za najlepši dan v življenju in veselim se vsake poroke.

Veliko parov me kontaktira na samem začetku in skupaj delamo od iskanja popolne lokacije naprej do poročnega dne. Nekateri se med načrtovanjem toliko utrudijo in ko vidijo, da ne gre več, zaprosijo za pomoč. Nekateri pa se odločijo popolnoma sami splanirati svoj dan, vendar se zavedajo koliko je pomembno, da sta sproščena in uživata v vsakem trenutku, ter si želita koordinacijo poročnega dne prepustiti nekomu vrednem zaupanja in popolnoma uživati v vsaki minuti.

Vem, da vse pare zanima kje jim poročni organizator lahko največ pomaga, katere situacije obvladuje in kje jih bo razbremenil. Tukaj bom odgovorila ravno na ta vprašanja, če se mogoče še odločate ali bi na organizaciji poroke delala sama ali z organizatorjem  smile

Foto: Tanja in Jani

Rada rečem, da organizator paru prihrani tri osnovne stvari: čas, energijo in denar. Če se sami lotevajo organizacije, v veliki večini primerov ne vedo od kje začeti, saj je to verjetno prva in zadnja poroka, ki jo bodo organizirali. Načrtovalec porok se ukvarja s tem delom že leta in ve katere stvari prve pridejo na plan in katere lahko počakajo. Pozna ogromno ponudnikov poročnih storitev in način njihovega dela, saj so zagotovo kdaj delali skupaj. Ve kaj od katerega lahko pričakujete, kateri vam lahko kaj ponudi in njihove okvirne cene. V enem sestanku s poročnim organizatorjem lahko izveste toliko informacij kot bi jih dobili v odgovorih na deset mailov, v desetih telefonskih klicih ali na desetih sestankih. Saj nismo supermani ampak se resno posvečamo svojem delu in moramo imeti vse informacije smile Tudi, če kakšna informacija, ponudba ali cenik manjka, jo bo načrtovalec zelo hitro priskrbel. Ko mi nevesta pokaže fotografije obleke s Pinteresta, ki ji je všeč, bom skoraj zagotovo vedela v katerem salonu jo lahko najde. Poznamo vrste rož, okuse poročnih tort, najboljši čas za super fotografije in marsikaj drugega.

Foto: Mitja Železnikar

Načrtovanje poroke je izjemno lepo in parom vedno govorim, da morajo uživati v vsakem trenutku, tudi, če se kdaj ne zdi ravno tako. Načrtovanje poroke je tudi stresno, naporno in izčrpajoče. Ali ni lepše ta čas posvetiti partnerju? smile Ne predlagam, da se iz planiranja popolnoma izključita ampak vama nudim možnost, da v načrtovanju spoznate le lepe strani in tiste stresne prepustite osebi kateri zaupate. Ko se poročni dan bliža, postaja vse težje komunicirata z vsemi poročnimi izvajalci. Ponudniki so veliko raje v zadnjih dneh na vezi z organizatorjem kot s parom. Kaj, če (bog ne daj smile ) gre nekaj narobe? V kolikor organizator prvi izve, problem niti ne bo prišel do  vaju. Nekateri pari se odločajo koordinacijo prepustiti mami ali sestri. Premislite, tudi za njih je ta dan, ko se vi poročite enkraten, jim ne bi raje pustili naj uživajo v vsakem trenutku?

Foto: Sanja’s Visuals

Za tretjo stvar se večini zdi nerealno, ampak je res. Ko rečem, da planer poroke prihrani tudi vaš denar, ne mislim samo na to, da vaš čas in živčki nimajo cene. Vse pare vprašam kateri je njihov proračun za poroko in jima takoj povem ali je izvedljivo. Povem kje se da prihraniti in kje raje ne šparajmo. Ko si nevesta zaželi nekaj ekstravagantnega kar ni nujno in je daleč od finančnih okvirjev, jo povlečem nazaj smile Seveda tekom načrtovanja korigiramo finančni načrt ampak je lepo v kolikor imate tretjo osebo, ki v določenih situacijah razmišlja malce bolj racionalno. Poleg tega, ker že leta sodelujemo s poročnimi ponudniki in pri nekaterih se lahko »izpogajamo« za ceno, pri nekaterih imamo redne popuste.

Poročni organizator je oseba, ki je popolnoma predana svojem poklicu, ki ljubi poroke in vse lepe stvari v zvezi s poroko. To pomeni, da se bo borila za uresničitev vsake vajine zamisli kot bi se za svojo poroko. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, še več laughing Od začetka načrtovanja do poročnega dne. Ravno ker se mi zdi, da to ne bo mogoče v primeru, da bi imela preveč porok, vsako leto načrtujem omejeno število. Recimo, če vem, da si par želi poroko na prostem in ta sobota izgleda kot da bo deževalo, osebje s poročne lokacije bo takoj reklo gremo na plan B. Ker vaju ne poznajo in ne vejo vajinih želja. Jaz vem, da se  bom borila do zadnjega momenta, da bo ta ceremonija v tem čudovitem vrtu pod krošnjami pa tudi, če je le 1% za dan brez dežja! Poročni organizator ne gre po liniji manjšega odpora ampak se bori za to kar sta si zaželela. Seveda, do meje pri kateri to ne ogroža drugih stvari in ljudi smile

                                                                                       Foto: Albare

Časovnica. Za vsako poroko s parom izdelamo časovnico. V kolikor ne veste kdaj je najboljši čas za obred, za fotografiranje, začetek večerje, časovni razmak vmes… organizator ve. Zmeraj rada pustim nekaj časa za rezervo, ker zelo nerada »preganjam ljudi« ampak, v kolikor vidim, da je to nujno seveda bom. Na povprečni slovenski poroki je 80 do 120 svatov katere je treba spraviti v avte po cerkvenem obredu, medtem, ko oni uživajo v pogostitvi in klepetajo z dragimi osebami katerih niso dolgo videli ob spremstvu prijetne glasbe, da bodo pravočasno na naslednji lokaciji. Tudi za takšne stvari pustimo dovolj časa, ampak se kdaj stvari umikajo kontroli in je lepo imeti »tretjo osebo« katero bodo »ubogali«.

                                                                                          Foto: Tanja in Jani

Organizator koordinira cel poročni dan in ne samo en del. Lahko se zgodi, da boste na poročni dan na več lokacijah (cerkveni obred, civilni obred, fotografiranje, večerja in zabava) in da nekatera od teh lokacij ponuja svojega koordinatorja. On je zadolžen za svoj specifičen del ampak vajin organizator bo koordiniral poroko v celoti, obvladal vse težave, ki pridejo vmes in skrbel, da sta vidva in vajini družini ter prijatelji popolnoma brez skrbi.  Organizatorji ne delamo kot po tekočem traku, čeprav imamo veliko porok na leto, za vsako se trudimo, da je posebna in da res odraža vaju. Zelo bom vesela, če bom dobila priložnost organizirati tudi vajino poroko smile Pišita mi na tatjana@chicweddings.si

                                                                                   Foto: Mitja Železnikar

Leave a reply