1Se želita poročiti bosa, pod palmami na osamljeni plaži ob sončnem zahodu? Ob zvokih valov in peska, ki šumi pod nogami, ko korakata do cvetličnega oboka… Poročni obred samo za vaju in, če želita za nekaj najbližjih družinskih prijateljev. Nato sledi romantična večerja ali poročno slavje. Na pravljični dan vaju bodo spominjale fotografije na plaži in na različnih, čudovitih krajih otoka.

Photo: The Quiet Wolf

Od sedaj vama pri organizaciji pravljičnega dne lahko pomaga Chic Weddings. Od novembra 2020 do februarja 2021 bomo prirejali poroke in poročne pobege na Kanarskem otoku Fuerteventuri 🙂

Z lokalnimi ponudniki poročnih storitev (fotografi, restavracijami, slaščičarnami…) smo sklenili pogodbe o sodelovanju tako, da smo stroške poroke oklestili do minimuma. Ker bom tedne pred poroko na otoku, bom poskrbela, da bo vse tako kot sta si zamislila 🙂 Do sedaj smo uspešno organizirali poroke in poročne pobege za dva (elopement) na več Kanarskih otokih.

Photo: The Quiet Wolf

Najprej bi vama rada povedala nekaj pomembnih informacij, preden se odločita za sanjsko poroko na Fuerteventuri.

Na otokih je za nerezidente Kanarskih otokov možen le simboličen obred. Za ene je to sreča, za nekatere ovira. Zakonsko zvezo sklenjeno v večini drugih držav sveta je zelo težko uveljaviti v Sloveniji, oz. potrebno je veliko dokumentacije, prevodov slovenskih dokumentov v jezik države in potem prevodi listin iz jezikov države v slovenščino. Potrebno je tudi veliko dovoljenj, potrdil, procedura za uveljavitev zakona iz tujine je v Sloveniji dolgotrajna. V kolikor se odločite zakonsko zvezo simbolično skleniti na Kanarskih otokih, se v Slovenijo enostavno naročite za uradno poroko na upravni enoti in to je to 🙂

Photo: The Quiet Wolf

Zakaj smo se odločili ta projekt organizirati pozimi? Ravno zato, ker je takrat najlepše vreme na otokih 🙂 Temperature se gibljejo okoli 25°C, veliko je sončnih ur in le nekaj deževnih dni. Cene letalskih kart in namestitve so lahko še enkrat cenejše v zimskem obdobju.

Kako lahko pridem do tja? Pozimi, ker ni sezona dopustov, lahko letita na Fuerteventuro zelo ugodno. Večinoma se Slovenci odločajo za lete iz Italije (Milan-Bergamo, Pisa), Avstrije (Dunaj) ali Madžarske (Budimpešta). Ugodni so tudi hoteli. Z veseljem vam bom pomagala pri iskanju najbolj ustreznega leta in namestitve.

Photo: The Quiet Wolf

Vsi Kanarski otoki so vulkanskega porekla. Vulkani seveda danes niso aktivni 🙂 Ampak so nam pustili magmo povsod po otokih in tudi na obali. To pomeni, da so plaže izvirno s črnim peskom. Na nekaterih otokih (Tenerife) je nekaj umetno narejenih plaž s peskom kupljenim iz Sahare. Na Fuerteventuri so plaže na vzhodni strani otoka peščene zaradi peska, ki ga je veter prinesel iz Sahare. Zato so tukaj na voljo za pravljični obred rajske plaže z drobnim belim peskom in nekoliko bolj nenavadne ampak enako lepe plaže s črnim peskom.

Photo: The Quiet Wolf

Vsak izmed Kanarskih otokov je poseben in ima obilico stvari za obiskati. Na Fuerteventuri bosta lahko uživala med ogledom nacionalnih parkov, zaščitenih rezervatov narave, kopanjem in poležavanjem na čudovitih plažah in ogledovanjem krasnih mest in zgodovinskih znamenitosti. Do nekaterih naravnih znamenitosti ni avtomobilske poti, zato predlagam, da si vzameta pohodniško opremo, ker so takšna mesta po navadi najlepša 🙂  Polno je kontrastov. Poleg vseh stvari za pogledati, je bogato tudi nočno življenje. Od tradicionalne kanarske glasbe do modernih uspešnic. Kanarska kulinarika je tudi nekaj posebnega. Veliko je avantura parkov v katerih bosta morala plezati po drevesih, plavati ali skakati s padalom. Če sta bolj  za oddih in romantičen dopust, lahko izbereta nekatero izmed osamljenih plaž. Vsekakor, kolikor koli dni si rezervirata za dopust na otoku, vama ne bo dolgčas. Fuerteventura  je idealno mesto za romantično poroko in nato aktivne ali sproščene medene tedne.

Photo: The Quiet Wolf

Na otoku sem preživela nekaj časa in se zavedam vseh možnosti, ki ga ponuja. Ne morem vam opisati kako lepe so lahko poroke tam… Vabim vse pare, ki si želijo romantične poroke na plaži ob sončnem zahodu, da izkoristijo to možnost in si uresničijo sanje. Ni vama treba zapraviti veliko denarja za sanjsko poroko. Vsi ljubitelji sonca in morja pišite mi na tatjana@chicweddings.si 🙂

Photo: The Quiet Wolf

 

Share This