Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Poroka na Kanarskih otokih

Predstavljajta si…

Stojita pod romantičnimi palmami na osamljeni plaži, ob sončnem zahodu… Ob zasanjanih zvokih valov in peska – ki vama šumi pod bosimi nogami – korakata do cvetličnega oboka…

Poročni obred samo za vaju in – če želita – za nekaj vajinih najbližjih.

Po usodnem DA, sledi nepozabna romantična večerja v dvoje ali sproščeno poročno slavje do jutranjih ur.

Vem, sliši se skoraj preveč pravljično, da bi bilo resnično, a…

Za vaju je to že kmalu lahko tudi zelo oprijemljiva resničnost.

Samo pomislita…

Na dan, ko sta ovekovečila svojo ljubezen, vaju bodo zmeraj spominjale edinstvene fotografije s plaže in potepanja po rajskih kotičkih dotične poročne destinacije.

Photo: The Quiet Wolf

Res je…

Poroka v tujini je drzna poteza, ki lahko zahtev nekaj več organizacije in telefonskih klicev, a presenečena bi bila, kako enostavno je lahko vse skupaj, če imata ob sebi prave ljudi, ki vedo, kaj delajo.

Dobra novica?

Pri organizaciji pravljičnega dne v tujini vam lahko pomaga ekipa Chic Weddings.

Natančneje…

Februarja 2023 bomo ponovno intenzivno organizirali poroke na čudovitem Kanarskem otoku Fuerteventura.

Z lokalnimi ponudniki poročnih storitev (na primer s fotografi, restavracijami in slaščičarnami) smo namreč že sklenili pogodbe o sodelovanju in pri tem stroške celotnega poročnega paketa oklestili do minimuma.

Sama se bom na otok podala že pred vama in poskrbela, da bo do vajinega prihoda in usodnega DA, vsak detajlček na svojem mestu (brez da bi se vidva morala pretirano obremenjevati s potekom priprav na poroko).

Do sedaj smo uspešno organizirali poroke in poročne pobege za dva (elopement) ne samo na Fuerteventuri, ampak tudi na drugih rajskih Kanarskih otokih.

Photo: The Quiet Wolf

Preden se odločita za sanjsko poroko na Fuerteventuri,
pa naj vama zaupam nekaj ključnih informacij…

Kar vaju lahko od tega podviga mogoče odvrne, je dejstvo, da je na otokih za nerezidente Kanarskih otokov možen le simboličen obred.

Na žalost ne morem vedeti, kaj si o tem mislita vidva, a večini parov to ne predstavlja ovire, vendar je zadevo vseeno treba omeniti.

Zakonsko zvezo, sklenjeno v večini drugih držav sveta, je težko uveljaviti v Sloveniji oziroma se je potrebno prebiti skozi goro dokumentacije.

Slovenske dokumente je potrebno prevesti v jezik poročne države in kasneje bo treba poročne listine iz tujih jezikov držav prevesti v slovenščino.

Potrebno je pridobiti tudi mnoga dovoljenja in razna potrdila, procedura za uveljavitev zakona, sklenjenega v tujini, pa je v Sloveniji dolgotrajna.

Kakšna je rešitev iz te zagate?

Preprosto.

V kolikor se odločita zakonsko zvezo simbolično skleniti na Kanarskih otokih, v Sloveniji enostavno rezervirata datum na upravni enoti, tam še enkrat izrečeta DA, podpišeta nekaj papirjev in že se po svetu sprehajata kot gospod in gospa 🙂

Torej…

Izpeljeta svojo sanjsko poroko kjerkoli si želita, ob vrnitvi v Slovenijo ali pred odhodom v tujino, pa se preprosto poročita na uradu, da je zadeva še zakonsko zapečatena.

Photo: The Quiet Photo: The Quiet Wolf

Mogoče se sprašujeta – Zakaj ta projekt organiziramo ravno pozimi?

Na srečo je ravno takrat na Kanarskih otokih najlepše vreme. Veliko je sončnih ur, dežja pa je v tem času izjemno malo. Temperature se gibljejo okrog 25 °C.

Prav tako se v tem času navadno prepolovijo cene letalskih kart in namestitev.

Na svojo poroko lahko tako odletite zelo ugodno in sicer se Slovenci navadno odločajo za lete iz Italije ali Avstrije.

 

Z veseljem vam bom pomagala tudi pri iskanju najbolj ustreznega leta in sanjske namestitve.

Photo: The Quiet Wolf

Kako pa sploh izgleda poroka na Kanarcih?

Vsi Kanarski otoki so vulkanskega porekla in čeprav vulkani danes niso več aktivni, najdemo vulkansko magmo povsod po otokih (tudi na obali).

To pomeni, da so plaže edinstvenega videza, posipane z zdravilnim črnim peskom.

Na nekaterih otokih (na primer na otoku Tenerife) pa se najde tudi nekaj umetno narejenih belih plaž, s peskom kupljenim iz Sahare.

Na vzhodno obalo Fuerteventura je veter nanosil pesek iz Sahare, zato na otoku ne manjka pravih rajskih plaž – z drobnim belim peskom – za pravljični poročni obred.

Photo: The Quiet Wolf

Vsak izmed Kanarskih otokov je nekaj posebnega in nudi obilico naravnih in zgodovinskih znamenitosti, ki jih je vredno obiskati.

 

Na Fuerteventuri se lahko potepata po nacionalnih parkih, zaščitenih rezervatih, čofotata in poležavata lahko na čudovitih peščenih plažah in si ogledujeta izvirna mestna središča z mnogimi zgodovinskimi znamenitostmi.

Do nekaterih naravnih znamenitosti in najlepših otoških kotičkov ni avtomobilske poti, zato je priporočljivo s sabo vzeti pohodniško opremo, saj so takšni kraji po navadi najlepši. 

Poleg vsega tega pa Fuerteventura slovi tudi po bogatem nočnem življenju in čudovitih avanturističnih parkih – za tiste bolj drzne.

Če hrupa ne marata, pa se prav tako najde več kot dovolj čudovitih predelov in osamljenih romantičnih plaž, kjer bosta lahko užila mir in tišino.

Moram pa poudariti, da je tudi kanarska kulinarika nekaj posebnega in vredna gurmanskega preizkušanja.

Kakorkoli…

Na Fuerteventuri vama ne more biti dolgčas, tudi če tam preživita cel medeni mesec, dva ali tri. To je namreč, kot bi ga mnogi opisali – idealen otok za romantično poroko in nato za aktivne ali sproščene medene tedne.

Photo: The Quiet Wolf

Sama sem na otoku preživela kar nekaj časa in poznam vse čudovite kotičke otoka, ki so mi jih razkrivali lokalci in so običajnim turistom neznani, zato vama lahko pomagam pričarati resnično nepozabno poročno dogodivščino.

Poroke na Fuerteventuri so resnično nepopisno čarobne…

Če vaju mika romantičen “poročni pobeg” v tujino, vaju vabim, da izkoristita to priložnost in uresničita svoje sanje.

Poleg tega pa vama obljubljam, da vama za to ne bo treba zapraviti vsega privarčevanega denarja : )

V kolikor vaju zanima več o porokah v tujini ali pa sta že odločena, da je Fuerteventura “vajin” otok ljubezni, mi pustita sporočilce v kontaktnem obrazcu spodaj in se slišimo kmalu…

Photo: The Quiet Wolf

Comments

  • Nika & Robi
    Reply
    14 septembra, 2020

    Živijo,
    prebrano o porokah v tujini me je prepričalo, da vam pišem s prošnjo o več podrobnostih glede poroke na Kanarskih otokih. S partnerjem se namreč imava namen poročiti v teku 1 leta. Ker pa sva bolj preproste narave in nisva za velike poročne zabave, razmišljava tudi o možnosti poroke v tujini. Prosila bi vas za več informacij kako to poteka, če se bi odločila za Kanarske otoke; okviren finančni in vsebinski program. Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Leave a reply