Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Organizacija poroke s Chic Weddings

Tokrat sem se odločila pisati podrobneje o svojem delu (o poteku organizacije poroke) 🙂 Načrtovanje najlepšega dne vajinega življenja vam bom predstavila na poroki in poročnih pripravah Urše in Sandija. Če spremljate moje objave na spletni strani oziroma na Instagram in Facebook profilu, ste verjetno že ugotovili, da nisem čisto klasična poročna organizatorka 🙂 Seveda, nekaj pravil se moramo držati, ampak meni je pri organizaciji poroke vedno na prvem mestu par in njune želje. Zaradi tega bom šla izven okvirjev, če je potrebno, da jih uresničim.

Tanja & Jani Photography

Ko smo se prvič dobili seveda sploh nismo vedeli, če se bomo ujeli, ali si bomo všeč ali sploh smo »za skupaj«. Vendar je prva 2-urna kavica minila v petih minutah!  Zelo sem radovedna in me je zanimalo vse o njuni zvezi. Že od začetka iščem ideje za vajin popoln dan. Urša in Sandi sta mi povedala, da sta se spoznala preko spletne strani Ona-On, zanimivo kajne? Seveda je bila Ona-On tudi del njunega poročnega dne! Imata otročka, prekrasnega fantka Tima. Takoj se mi porajajo ideje kako bi Tima lahko vključili v poročni dan. Lahko bi nesel prstane, lahko bi trosil rožice, lahko bi spremljal mamico do oltarja… Urša je nežna in ima rada svetle odtenke roza barve. Bomo dekoracijo delali iz angleških vrtnic, potonik, hortenzij ali iz vseh teh rožic? Sandi ni ravno najboljši plesalec… Na srečo pa poznam izjemne učitelje plesa, ki tudi od najbolj ˝lesenih˝ moških naredijo prave plesalce 🙂

Poleg vseh stvari, ki jih izvem o vama med vrsticami, izvem tudi to kar mi direktno povesta. Želje glede poteka poročnega obreda in slavja, glede oblek, dekoracije, stila fotografij, glasbe, torte… iiin akcija! Kmalu smo na terenu (hodimo na oglede poročnih lokacij). Vsem, ki berete to moram dati splošen nasvet. Ne glede na to ali si želita poroko na prostem ali v zaprtem prostoru, poletno ali zimsko, enostavno ali glamurozno, veliko ali v ožjem družinskem krogu… poskusita najti lokacijo, ki ima možnost poročnega obreda in slavja na istem mestu. Ne poznata nobene ustrezne v svoji okolici? Pišita mi in vama z veseljem svetujem. Verjemita,  čim manj vožnje in prestavljanja na poročni dan, boljše za vaju in svate. Lahko izbereta poročno lokacijo na kateri se nahajajo tudi sobe ter se tam tudi uredita. Seveda v ločenih sobah! 🙂 Tukaj sem tradicionalna in se zelo borim, da se nevesta in ženin ne vidita prej kot pred oltarjem 🙂 First look fotografije bosta vedno rada gledala <3

Tanja & Jani Photography

Urša in Sandi sta izbrala svojo popolno lokacijo- gostilno Repnik, določila datum poroke in tako smo nadaljevali z organizacijo poroke. Seveda, drugače ne gre. Lahko iščemo fotografe in glasbenike, ki so nam všeč, vendar vsi najprej vprašajo za datum poroke.

Ko smo pri poročnih fotografih, se najprej prepričajta, da vama je všeč stil, ki ga ima fotograf. Fotografi se večinoma prilagajajo vajinim željam glede različnih stvari, vendar od svojega stila ne odstopajo. In je tako tudi prav, se vam ne zdi? Saj so umetniki in se za določenega fotografa odločimo, v kolikor nam je njegovo delo všeč. Poleg tega je pomembo, da se s fotografom ujamete (od tega je tudi odvisna kvaliteta poročnih fotografij). Se zavedata kakšna je razlika, če sta pred fotografom sproščena, nimata treme oziroma če sta v krču in nesproščena? Še en nasvet, ki bi ga rada podelila z vami in nekaj kar vsem svojim parom zelooo priporočam. Predporočno fotografiranje. S fotografom se lahko spoznate na kavici in se zelo lepo ujamete ampak njegovo delo boste spoznali šele med fotografiranjem. In je zelo priporočljivo, da njegovega dela ne spoznavate na poročni dan. Urša in Sandi sta za svoje poročne fotografe izbrala Tanjo in Janija. Seveda sta šla tudi na predporočno fotkanje. Poleg tega, Tanja in Jani sta nas spremljala tekom načrtovanja poroke in vse te krasne fotografije so plod njunega dela. Na poročni dan sta bila Urša in Sandi zelo sproščena pred njunimi objektivi, saj so se že dobro poznali. Poleg tega sta Tanja in Jani zelo prisrčna in polna idej in je bilo fotografiranje prava zabava.

Tanja & Jani Photography

Na poroki sta se Urša in Sandi ter svati zabavali ob zvokih ansambla Galop. Prvo vprašanje, ki se poraja je- band ali DJ. Izbira je vajina, ampak morata misliti tudi na svoje svate. Najboljše je, da je repertoar glasbenikov čim bolj pester in da se lahko najde nekaj za vsakega. Na poroki bodo gotovo ljudje z različnimi glasbeni okusi, starejši in mlajši. Lepo je, če na poroki vsakdo vsaj malo zapleše. Kot poročna organizatorka imam za sabo že veliko porok in vam bom na podlagi izkušenj podelila še en nasvet. Če poznata pesmi, ki vama res niso všeč in ki si jih res ne želita slišati na poroki, naredita black listo.

Vsak par si želi svojo poroko shraniti na fotografijah, vendar se vsi ne odločajo dokumentirati poroke v videu. Kot poročna organizatorka sem seveda vedno za 🙂 Če sta se odločila izločiti snemalce, premislita še enkrat vsaj o krajšem, nekaj minutnem videu v katerem bodo povzeti vsi najlepši trenutki vajinega dne. Posebej všeč mi je, če umetniki za kamerami dodajo v film lepe besede, ki sta si jih izmenjala, zaobljube ali enostavno nevestin in ženinov DA. Naš parček je imel tudi snemalca, čudovit dvojec- Jaka Sajovič in Sebastian Černeka

Tanja & Jani Photography

Po nekaj mesecih načrtovanje poroke po navadi postane naporno, vem. Ko imamo nekaj osnovnih stvari rezerviranih, vama ponudim malo počitka in potem gremo naprej. Detajli po navadi vzamejo največ časa. Poročni organizator se trudi par čim bolj razbremeniti. Tako tudi jaz poskušam kar se da veliko stvari urediti in splanirati sama, paru pa nato pošljem v kontrolo 🙂 Seveda, načrtovalka porok vedno dela v dogovoru s parom.

Z nevestami veliko hodim po poročnih salonih, saj si vsaka želi ogledati čim več oblek in izbrati najbolj ustrezno. Ko enkrat zagledate svojo popolno obleko, boste vedele. Nevestice, verjemite mi, če zagledate svojo popolno poročno obleko obleko v prvem salonu v katerga pridete GO FOR IT! Tega vam ne svetujem le kot poročna organizatorka, ampak tudi kot bivša nevesta 😉 In  ko enkrat izberete obleko, nehajte gledati okoli 🙂 Urša in Sandi sta izbrala obleki v poročnem salonu Karizma. Tako prijaznih in pomagajočih svetovalk pa ni nikjer!

Poročni atelje Karizma, Tanja & Jani Photography

Poročna torta, pika na i vajinega pravljičnega dne. Ogromno je oblik in designov tort, vendar kako izbrati pravo? Urši in Sandiju je pomagala Yammy Tammy. Umetnica. Pojdite k njej na pokušino in zaupajte ji izdelavo svoje poročne torte- vi in vajini svatje boste nad torto navdušeni. Poleg tega, lahko ji zaupate izdelavo slaščic za sladko mizico.

Yammy Tammy, Tanja & Jani Photography

Že tako čustvene poročne obrede romantična glasba vsekakor izpopolni. Ni nujno slišati koračnico, ko se nevesta sprehaja do oltarja- lahko izberete katerokoli pesem, ki njej ali paru nekaj pomeni.  Ženin se tudi lahko odloči, da ga med sprehodom do oltarja spremlja pesem- zakaj pa ne? Uršin in Sandijev obred sta s krasno romantično glasbo, od katere grejo kocine pokonci, spremljali  yoU & I- Ines in Urša.

YOU & I, Tanja & Jani Photography

Kako izbrati pravi makeup in frizuro? Bi imela naraven ali bolj močen makeup, bi imela lasne podaljške ali frizuro izključno iz svojih las? Cvetje v laseh ali okrasni obroči in glavnički?  Veliko nevestic se odloča za svoje frizerke ali frizerje na katere so navajene. Najprej se morate prepričati, da znajo delati elegantne frizure, ker se vsi frizerji ne ukvarjajo s tem in verjamem, da si za svoj poročni dan želite posebno frizuro. Pri izbiri makeup artistke nevestam vedno svetujem, da gredo pravočasno na poskusno ličenje. Ja, spet iz mene govori poročna načrtovalka in posebej bivša nevesta 🙂 V kolikor vam način na kateri vas je določena vizažistka namazala ni všeč, imate dovolj časa, da najdete drugo. Uršo je na poročni dan polepšala super talentirana Dragana, Pro estetika. Za prelepo frizuro so poskrbeli v frizerskem salonu Zvezda.

Pro estetika, frizerski salon Zvezda, Tanja & Jani Photography

Dekoracija. Zame je dekoracija zelo širok pojem, ki zajema vse od vabil do zahval. Res pomemben del vsake poroke pa čeprav nekateri (po navadi ženini) menijo, da se dekoracije nihče ne bo spomnil. Zelo lepo je, če se vse tiskovine in vse cvetje ujema stilsko in barvno. Za super lepo in nežno cvetlično dekoracijo je pri Urši in Sandiju poskrbela cvetličarna Vrtnica. Vabila in ostale čudovite tiskovine je naredila AJ decor. Namesto naprsnih šopkov sta Urša in Sandi izbrala lesene broške za katere so poskrbeli v Mib Metal.

Cvetličarna Vrtnica, AJ Decor, Mib Metal, Tanja & Jani Photography

Pa nismo niti na pol 🙂 Kje so šele poročni prstani, poročni čevlji, nakit, ki paše k poročni obleki, animator za otroke, menu kartice, sedežni red, tabla dobrodošlice, poročni avto, catering na domu, oblekice in čevlji za otroke…? Kdaj bomo poslali vabila? Ali bosta hodila na plesni tečaj? Kaj če svati ne potrdijo prisotnosti pravočasno? Kje se boš urejala? Kdo bo ob tebi tekom priprav? Kdo bo trosil rožice? Bo otrok prinesel prstana? Boš imela družice? Kje bodo one našle ustrezne obleke? Se bosta prvič videla na obredu ali bo ženin prišel po nevesto domov? Kdo te bo spremljal do oltarja? Kje bomo naredili skupinsko fotografijo, kje se bosta pa vidva fotografirala? Kaj bodo svatje med tem delali? Časovnica?

Cvetličarna Vrtnica, Tanja & Jani Photography

Vse kar se da prepustita poročni načrtovalki. V tem dnevu, ki tako prehitro mine je treba uživati. Dovolite nam pomagati in posvetita se drug drugemu in svojim svatom <3

Urša in Sandi sta svoje poročne prstane izbrala v Zlatarnici. Med pestro izbiro prstanov iz zlata, srebra in titana, sta našla svoje popolne prstane.

Za čudovite poročne avte so poskrbeli v Porsche Inter Avto Slovenija. Ko se odločata o poročnih avtomobilih premislita, če potrebujeta vsak svojega ali pa bo ženin prišel po neveso in se bosta po obredu peljala skupaj… 🙂 Če se vse dogaja na isti lokaciji, poročnih avtomobilov niti ne potrebujeta. Mogoče si pa namesto poročnega avtomobila želita poročno kočijo, kombi, kolo ali čoln? 🙂

Da je prvi poročni ples bil tako romantičen a hkrati tudi atraktiven, je poskrbel Andrej Rebula. Prav poseben trenutek na vsaki poroki je, ko mladoporočenca stopita prvič na oder. Lahko se odločita za klasične plese, latino plese ali kombinacijo. Pa tudi, če nista vešča plesati, vaju dober učitelj plesa lahko nauči nekaj trikov, tako da bo prvi ples nepozaben.

Prvi ples Andrej Rebula, Tanja & Jani Photography

Kot izjemno organizirana oseba, control freak in ja, poročna organizatorka po navadi preganjam svoje pare. Zavedam se, da je organizacija poroke naporna, posebej zato, ker si vsi želimo, da bi bil poročni dan popoln. Zato sem tukaj jaz, da prevzamem nase vse kar se da in da vaju vedno spominjam kaj morata še narediti, kaj ne smeta pozabiti in da vama povrnem željo po poroki in vzhičenje, če ju slučajno med načrtovanjem izgubita 😉 Seveda svetujem, da se z organizacijo poroke začne pravočasno, optimalno je leto in pol ali eno leto pred poroko. Ampak tudi, če začnemo pozneje z načrtovanjem poroke je vajin dan lahko popoln. Treba je smo imeti ob sebi prave ljudi, veliko idej in veliko veliko želja, ki nas bodo skozi vse to vodile.

Tanja & Jani Photography

Še en nasvet, ki vam ga dajem iz srca- ne obremenjujte se s stvarmi, ki jih ne morete spremeniti. Tukaj predvsem mislim na vreme. Razumem, da bosta na vsake toliko časa pogledala vremensko napoved. Prav je, da imata nekaj za ogrniti, če se nenadoma shladi. Treba je imeti tudi rezervne čevlje. Ampak prosim, prosim, ne dovolite si, da vam stvari kot je nenapovedana ploha ali nepričakovan močan veter uniči poročni dan.

Tanja & Jani Photography

Urša in Sandi sta imela zares čudovit in popoln poročni dan. Že to, da sta ob sebi imela vse drage ljudi je dovolj, ne? Poleg tega sta imela ob sebi super ekipo strokovnjakov, ki so poskrbeli, da poročni dan poteka nemoteno, dobro vzdušje tekom celega dne in veliko veliko ljubezni v zraku <3 Če želita, da vama tudi pomagam uresničiti poročne sanje, sem vam vedno na voljo po mailu ali telefonu 🙂

Do naslednje objave, Tatjana

Tanja & Jani Photography

Leave a reply