Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Nekaj starega, nekaj novega…:)

 

Neveste, ali ste že slišale kaj vse morate imeti »na sebi« na dan poroke? Seveda ste! Nekaj starega, nekaj novega, nekaj sposojenega in nekaj modrega. Ali ste se kdaj vprašale kaj to prestavlja in zakaj je takšen običaj? Ali ste že razmišljale kaj bo pri vam nekaj starega, nekaj modrega…?

Za staro tradicijo »nekaj starega, nekaj novega, nekaj sposojenega in nekaj modrega« se je včasih verjelo ne samo, da nevesti prinaša srečo na njen poročni dan, temveč zagotavlja plodnost in blaginjo. Štiri predmete, ki jih nevesta dodaja svoji poročni obleki ali jih nosi na veliki dan so njeni prinašalci sreče. Danes je to preprosto očarljiv ritual, ki ga lahko vključite v svoj poseben dogodek na več načinov. Včasih je nevesta na poročni dan pri sebi imela 4 predmete od katerih je vsak imel poseben pomen. V tradiciji obstaja tudi peti predmet (»a silver sixpence for your shoe«), majhen kovanec v nevestinem čevlju, da na ta pravljični dan ne bi bilo vse popolno in, da bo odgnal slabo srečo.

Kaj je lahko nekaj starega, nekaj novega, nekaj sposojenega in nekaj modrega?

Nekaj starega

S trendom vintage porok in vintage videzom neveste je kar nekaj starih stvari, ki jih lahko vključite v svoj poročni videz. Lahko je to stari nakit vaše mamice ali babice, par uhanov, stari prstan, broška ali obesek. Mogoče tudi tančica ali obroček za lase. Če mislite da star nakit ne paše k vašemu videzu, lahko babičin prstan pripnete za poročni šopek. Nekatere neveste so odločajo za poročne obleke svojih mamic in babic. Vem kaj si mislite 🙂 Poročni trendi se spreminjajo vsako leto, ampak mogoče mamičina obleka ni popolnoma »out« in bo dobra tudi za vas, posebej, če bo poroka v vintage slogu. Če ste netradicionalna nevesta, so nekaj starega lahko vaše old starke ali kavbojski škornji 🙂 Premislite kaj imate v omari in kaj bo pasalo k vašem videzu.

Nekaj starega ima namen »vezati« nevesto za njeno družino in preteklost.

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj novega

Nova obleka, novi uhani, biserna ogrlica, novi čevlji… Lahko je nekaj novega torbica ali šminka. Veliko je izbire in na poročni dan verjetno boste imele veliko novih stvari. Lahko vzamete nekaj izmed stvari, ki so vam prijateljice podarile pred poroko.

Nekaj novega simbolizira nevestino pripadnost novi družini.

 

 

 

 

 

Nekaj sposojenega

Modni dodatki so idealni zadeva, ki se lahko izposodi od prijateljic. Lahko se zmenite, da vam vsaka od družic izposodi špangico za lase, ki bo krasila vašo poročno frizuro. Ali, da vsaka od punc na vaši dekliščini prinese nekaj, kar boste imele s sabo na poročni dan. Lahko vam priča izposodi ogrlico. Veliko je možnosti 🙂 Ne pozabite, da morate sposojene stvari  po poroki vrniti lastniku, kot narekuje tradicija 🙂

Včasih je srečno poročena ženska posojala nevesti detajl, ki ga je imela s sabo na poročni dan. Verjelo se je, da ji bo na ta način detajl prenesel srečo v zakonu, tako kot ga je lastnici.

 

 

 

 

Nekaj modrega

Razen, če je poroka v modri barvi, je za neveste težka izbira kaj bo nekaj modrega. Nekako je najbolj priljubljena rešitev pri nevestah podvezica. Po navadi so poročne obleke dolge in se barve ne vidi. Pa tudi če bi se videla, je lahko lušten detajl 🙂 Lahko si date majhen srček na enem izmed nohtov v modri barvi. Lahko si v modro pobarvate podplate na čevljih, slikice so čudovite! Prilagam nekaj slikic, kaj je lahko nekaj modrega.

Zakaj je četrta stvar, ki jo morate imeti pri sebi na poročni dan modra, in ne roza, rumena ali zelena? J Modra barva simbolizira zvestobo, ljubezen in čistost.

 

 

 

 

 

 

 

Ne pozabite na peti predmet-kovanec v čevlju, ker tudi na pravljični dan ne sme vse biti popolno 🙂

 

 

Fotografije: www.pinterest.com

 

Leave a reply