Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Kako napisati poročno vabilo?

Poročno vabilo je prvi element o vajini poroki, katerega prejmejo svati. Design in vsebina poročnega vabila vpelje svate v poročno zgodbo in njene prve detajle kot so barve in stil poroke. Veliko parov me sprašuje, kako napisati popolno poročno vabilo. Vem da je težko, saj mora vabilo vsebovati vse uradne informacije kot so lokacija in čas poroke, a mora biti hkrati zanimivo za branje in lepo oblikovano. Upam, da vam bom v tej objavi vsaj malo olajšala delo 🙂

Vabilo mora odražati stil celotne poroke, ne glede na to ali bo poroka formalna ali sproščena, mora poročno vabilo vsebovati jasne osnovne informacije- Kdo, Kaj, Kdaj in Kje.

Imena bodočih mladoporočencev morata biti takoj vidna. Napišita ju v prvih vrstah vabila in poudarita z lepo pisavo in barvo. Navada je, da se najprej napiše nevestino in nato ženinovo ime, recimo Sofia in David bova rekla DA. Po želji lahko napišete tudi priimke. Nekateri pari radi napišejo, da na poroko vabijo skupaj s svojima družinama- Sofia in David vas skupaj z družinami vabijo…

Nadaljujemo z datumom poroke. To mora biti enako viden na poročnem vabilu kot imena para, saj si povabljeni velikokrat vabilo zapomnijo vizualno. Če podarita datum poroke, si ga bodo povabljeni zapisali v podzavest 😉

Ure zbora, obredov in zabave naj bodo napisane skupaj z lokacijami dogodkov. Seveda jih napišita v zaporedni vrsti oziroma tako kot bodo potekale na poročni dan. V kolikor menita, da je potrebno, napišita naslove vseh lokacij. Nekateri pari se odločajo tudi za majhen, lepo oblikovan zemljevid z navodili kako priti do lokacij. Pride prav v kolikor gre za odročne lokacije, ki niso vsem znane.

Zaželeno je, da povabljenim seznanita kaj sledi po uradnem delu. V kolikor je po obredu planirano druženje, zdravico, večerja, zabava…, vabilo je odličen način, da svate o tem obvestita. Seveda, za vsak dogodek napišite lokacijo in uro pričetka.

Ko gostje odprejo svoje poročno vabilo je prva stvar ki jo vidijo vajin celotni design. Design poročnega vabila naj odraža osebni slog vajine poroke. Na izbiro je veliko stilov vabil – minimalistični, rustikalni, vintage, umetniški, klasični, moderni…

Foto: Sanja’s Visuals

Mogoče boste želeli v poročna vabila vključiti nekatere dodatne elemente kot so:

Vajini začetnici ali monogram

Logotip poroke, ki bo prežemal vse njene elemente

Lepe verze ali citate

Svojo fotografijo

Zanimivo grafično oblikovane vzorce in oblike

Nekatero izmed poročnih fraz kot so:

  • Bova rekla Da
  • Za vedno
  • Ljubezen je v zraku
  • Bodite del najine zgodbe
  • All we need is love- nekatere fraze enostavno lepše zvenijo v angleščini J
  • Happily ever after
  • Love is in the air

V kolikor si na poroki želita določen dress code, je poročno vabilo priložnost, da o tem obvestita povabljene. Tudi posebne želje glede daril  lahko lepo zapakirata v besedilo vabila. V kolikor želita, skupaj s poročnim vabilom povabljenim lahko pošljete poročni meni, ki bo strežen na poročni dan. V kolikor je na voljo več menijev, lahko izkoristita priložnost in jih prosita, da  ob potrditvi prisotnosti napišejo za kateri meni so se odločili.

Foto: Sanja’s Visuals

V upanju, da vama še malo lahko olajšam pripravo poročnega vabila, sem pripravila po nekaj stavkov za začetek, za uradne informacije in za poslovilo katere lahko vključite v poročno vabilo.

V veselje nama bo, če se boste udeležili…

Z največjim veseljem vas vabiva…

Bodite z nama na začetku najine zgodbe…

Vljudno vabljeni na praznovanje poročnega dne…

Vljudno vabljeni, da se udeležite…

… vas vabiva, da se nama pridružite na praznovanju poročnega dne…

… vas vabiva, da z nama delite veselje, ko bova postala mož in žena…

… se bova združila kot mož in žena…

… bo najin dan!

Sva se odločila!

Lepe trenutke bi rada delila z vami.

… bova stopila na skupno pot.

Najini ljubezni bova dala pridih večnosti.

Letos je čas za poroko!

Bova rekla DA!

Bova rekla NE življenju na koruzi!

Vesela in počaščena bova, če nama boste s svojo prisotnostjo polepšali dan…

Skupaj sva prehodila del poti, odločila sva se, da skupaj prehodiva tudi preostanek.

Z nama ste bili, z nama ste, z nama boste tudi v prihodnje.

Dan najlepših sanj, ko se bova poročila in na skupno pot stopila…

Odločila sva se, da bova knjigo življenja začela pisati v dvoje: vrstico za vrstico, stran za stranjo.

Skupaj z vami želiva deliti trenutke sreče ob vstopu na skupno pot.

Poroka je znamenje ljubezni…

Delite srečo z nama!

Lepo/Vljudno vabljeni na poroko/praznovanje poroke… dne…

… vas vabiva, da praznujete z nama…

Poročno vabilo lahko začnete z verzom iz vajine najljubše pesmi ali iz pesmi na katero bosta plesala prvi ples.

Foto: Sanja’s Visuals

Poročno vabilo je lahko sestavljeno kot časovnica. V tem primeru je dovolj en lep uvodni stavek ali verz in lepo oblikovan potek dogodkov v časovnici. V časovnici naj bi bile napisane ure in lokacije vseh dogodkov na poročni dan v zaporedju.

Nadaljujemo z uradnimi podatki o poroki in večerji ter slavju:

Večerja in zabava v nadaljevanju na (isti) lokaciji…

Sledita slavnostna večerja in zabava v/na…

Slavnostna večerja in zabava bosta potekali v/na…

Večerja in žur do jutranjih ur!

Pričakujeva vaju tudi na slavnostni večerji, ki bo potekala…

Lepo vabljeni, da se nama pridružite tudi v/na…

Počaščena bova, če se nama boste pridružili na slavnostni poročni večerji v..

Poročno vabilo zaključita s prošnjo za potrditev prisotnosti. Povabljene lepo zaprosita, da vam potrdijo udeležbo na poroki do določenega datuma po telefonu ali po e-mailu, ki jih boste napisali v poročnem vabilu. Zaključni del vabila po navadi napišemo z nekoliko manjšo pisavo. Vabilu lahko dodata posebno kartico za potrditev udeležbe, ki vam jo povabljeni pošlje nazaj, tako imenovane RSVP kartico. RSVP je krajšava za francoske besede Répondez s’il vous plaît, ki pomenijo prosim odgovorite.

Foto: Sanja’s Visuals

Z veseljem delim nekaj primerov besedil in designov poročnih vabil, ki smo jih sestavili skupaj z mojimi pari. V kolikor so vama všeč, vama priskočimo na pomoč tudi pri izdelavi vajinih poročnih vabil.

Foto: Sanja’s Visuals
Foto: Sanja’s Visuals

Zelo je lepo, če se poročna vabila po designu in barvah ujemajo z vsemi poročnimi tiskovinami. Najlažje vam bo, če bo design vseh poročnih tiskovin od save the date kartic do menijev in zahval enak.

Foto: Sanja’s Visuals
Foto: Sanja’s Visuals
Foto: Sanja’s Visuals
Foto: Albare

Vse več parov se odloča za save the date kartice, katere pošljejo po pošti približno 6 mesecev pred poroko. S tem si »kupita« čas in poročna vabila lahko pošljeta pozneje. Pomembno je, da v primeru, da se odločita za save the date, v teh karticah napišeta datum poroke in imena para, ki se poroči. Napišita tudi, da uradne informacije in časovnica dogodka sledijo. 

Foto: Sanja’s Visuals
Foto: Sanja’s Visuals

Leave a reply