Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

Boho poroka

Ali si si kdaj predstavljala, da se lahko poročiš bosa? Da se pripelješ v retro avtomobilu iz šestdesetih let? Ali si mislila, da boš na poroki nosila dolgo široko obleko v cvetnih vzorcih, ki se vleče za tabo? Da boš svoj pravljični dan preselila v gozd, na plažo, podeželsko okolico ali vrh gore? Nazaj k naravi.

Veliko cvetja v močnih odtenkih ampak nič pretiranega? Veliko detajlov različnih barv, ampak nič kičastega? Cvetje v laseh, na torti, po tleh, okoli gležnjev…

Si bolj naravna punca svobodnega duha kot princeska iz pravljic? Potem bi bila idealna boho nevesta!

Naj bo boho izbira tvoje poročne teme. Če imaš zraven partnerja, ki je tako kot ti “wodnerlost”, avanturist in vagabund, še boljše

Boho poročni stil je idealen za neveste, ki si na svoji poroki želijo nekaj romantičnega, netradicionalnega in sproščenega. Naj bo vajin poročni dan odsev vajinega življenskega stila. Naj bo takšen kot si ga želita vidva, ne glede na tradicijo in zamisli družine.
Beseda boem se uporablja od XIX stoletja za osebo netradicionalnega, mogoče tudi malo obsojevalnega življenskega stila. Boemi so marginalizirani umetniki, igralci, novinarji, glasbeniki, pisatelji, ponavadi povezani z neobičajnimi družbenimi stališči, ki so se pogosto izražali s svobodno ljubeznijo in skromnostjo.
Kasneje so se kot nasledniki boemskega stila pojavili hipiji, ki so želeli pobegniti iz pritiska družbe in poiskati nove načine življenja v sožitju z naravo. Odlikoval jih je tudi specifičen stil oblačenja, danes v modi znan kot hippie ali gipsy stil.
Kako je to v zvezi z boho stilom porok, ki je v svetu priljubljen že od leta 2010?
Boho poroka je poroka brez tradicionalnih pravil, poroka s sproščenim in brezskrbnim vzdušjem. Prijeten in kreativen stil je dobrodošel. Veliko različnih detajlov in lepo ujemajočih si barv na mizah, na tleh, v kotičkih vsepovsod. Retro kombi ali starodobnik.

Ali je vaša izbira plaža, prelepa gozdna površina, festivalsko slogovno polje ali cool in prikupna prizorišča. Pogosto imajo eno skupno stvar- narava in biti naraven. Mladoporočenca, priči, družice in svatje. Lokacija je lahko od casual plaže do romantičnega podeželja. Po možnosti v bližnji okolici. Ozrite se okoli sebe in poiščite prostor v naravi, v bližini vaše hiše. Presenečeni boste, koliko je krasnih prostorov v naravi, ki z malo okrasitve postanejo čudovita poročna lokacija. Naj bo tudi hrana, ki jo bodo stregli na poroki iz okolice. Go local!

Tukaj smo izbrali nekaj najpomembnejših stvari katere morate imeti v mislih pri planiranju boho poroke.
Kot na vsaki poroki je tudi tukaj najbolj pomembna nevesta  Najprej moraš premisliti o svoji obleki. Boho nevesta je neutrudna nevesta! Razmisli o dolgih, padajočih materialih ali neobičajno kombiniranih kosih. Dvodelna obleka (dolgo krilo in top) ali obleka, ki pade z ramen. Premisli o kontrastnih barvah.

Dajati moraš vtis naravne punce, ki istočasno pritegne pozornost. Razmisli o venčku cvetja v laseh in okrog gležnjev. Mogoče kitke in tančica, kot del poročne frizure? Tiara in različni vintage detajli za v lase so zeloo zaželjeni! Če vreme in okolica ne dopustijo, da si bosa, tradicionalne bele petke zamenjaj z balerinkami ali še bolj s sandali. Tudi če kombiniraš več različnih stilov in barv moraš dajati vtis ene skladne celote.

Nekaj smo že povedali o lokaciji. Najpomembnejša je narava. Zaželjene lokacije iz okolice. To je lahko (skrita) plaža, prostor v gozdu, stara kmetija ali planinska koča v hribih, sadovnjak ali vinograd, preurejeno staro skladišče. Tehnični detajli za katere je potrebno poskrbeti so dostava hrane in pijače, parkirni prostor, prostor za glasbenike, mize itd. Naj vse diši po naravi.

Kar se tiče glasbe, seveda na vajini poroki bodo igrali glasbeniki kateri so vama najbolj všeč ali pa bo vzdušje dvignil vajin izbrani DJ. Seveda bo pesem za prvi ples tista, ki je od nekdaj vajina. Mi smo pripravili nekaj glasbenih predlogov, ki se sovpadajo z boho poročno temo
1. Is This Love – Dualbox
2. Song for you – Alexi Murdoch
3. The Bird and The Bee – How Deep Is Your Love
4. The Naked And Famous – Punching In A Dream
5. Of Monsters And Men – Little Talks
6. Peter Bjorn And John – Young Folks
7. Eagles – Hotel California
8. All You Need Is Love – The Beatles
9. The Doors – Light My Fire
10. San Francisco – Scott McKenzie
11. The Mamas & The Papas – California Dreamin’

Čeprav so evergreen, bodo nekateri rekli da so določene pesmi zelo retro  Poiščite moderne remake, ki naredijo vzdušje

Hrana, ki bo postrežena na vajini boho poroki, igra veliko vlogo. Poskrbita, da bo od lokalnih pridelovalcev. Naj bodo to zanimivo okrašeni kanapejčki, peciva različnih vrst, narezek s katerim se na mizi lahko naredi pravo malo remek delo. Naj bodo v ponudbi vajine najljubše jedi, saj je to vajin dan. Obvezen del vsake boho poroke je sladka miza. Naj bodo na njej različne drobne slaščice od muffinov, macaronsov, donutsov, cakepopsov…
Torta je krona vsake poroke. Lahko je majhna ali velika, čisto preprosta ali popolno dekorirana, vse je vajina izbira. Tipična boho torta je okrašena s svežim cvetjem, zelenjem, gozdnimi sadeži, lahko tudi s perjem (tukaj pa priporočamo, da se odločita za umetno). Postrežena naj bo na lesenem ali pisanem podstavku, katerega barve se ujemajo z dekoracijo torte.
Dekoracija… Tukaj bi lahko zelo veliko povedali. Veliko raznovrstnega cvetja, lepo ujemajočih si barv na mizah. Rože v vazah, kozarcih, stekleničkah. Viseči okraski (lovilec sanj), stoli okrašeni z evkaliptusovimi vejami in perjem, verige lučk, ki visijo s stropa, tabla dobrodošlice dekorirana z raznobarvnim cvetjem in zelenjem. Otroški kotiček z nizko leseno mizo obdano z blazinami. Odzadje za slikanje okrašeno s cvetjem in zelenjem. Kotiček za počitek od napornega plesanja z blazinami na pisanem tepihu.
Ne pozabi, da se dekoracija poroke začne že z vabili. Na podlagi njih povabljeni dobijo prvi vtis o stilu poroke. Izberi rdečo nit, ki bo prežemala tvojo poroko. Lahko je to nekaj ujemajočih barv, v boho poroki tudi veliko njih. Lahko je to tvoja najljubša roža.
Ne pozabi, da je vse kar si zamisliš in zaželiš za svoj poročni dan uresničljivo
Kar se tiče šopka raje damo nekaj predlogov tipčnih boho šopkov. Izbira je tvoja!

Srečno v planiranju vajinega najlepšega dne!

Photos taken from: www.pinterest.com

Leave a reply