Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

7 najpomembnejših stvari na poroki

Vsi pari si želijo, da bi bila njuna poroka posebna, da se gostom vtisne v spomin. Ampak kaj so zares stvari, ki naredijo vajino poroko nepozabno? Kaj dvigne vzdušje in o čem se še dolgo časa govori po poroki?

Neveste ste verjetno že velikokrat slišale »Saj ni pomembno kakšen je prostor ali tvoja obleka, važno je, da se imamo dobro, da smo ta dan veseli in da plešemo celo noč«. Se strinjam, da je dobro imetje na poroki verjetno najpomembnejše, ampak tudi nevestina obleka in frizura, prostor in okrasitev, hrana in torta so pomembni. Po raziskavah narejenih izpred nekaj let v Združenih državah so med tremi najpomembnejšimi stvarmi na poroki: 1. nevesta in njena obleka, 2. dekoracija, 3. torta (izgled in okus).

Glede na svoje izkušnje sem za vaju naredila majhen seznam stvari, na katere morata biti pozorna tekom priprav na poroko.

  1. Obred oziroma ceremonija. Definitivno najpomembnejša stvar. Civilni in cerkveni obred, protokol, dekoracija prostora, trajanje, celotna organizacija in koordinacija tega čudovitega dogodka. Samoumevno je, da vama bodo dragi gostje veseli in navdušeni, ko bodo gledali srečni par, ki bo  prisegel na večno ljubezen vendar se bo množica morda počutila nemirno med predolgim obredom. Naj bo obred kratek in lušten. Po nekaterih raziskavah je 30 minut popolnoma dovolj.

  1. Nevesta. Drage neveste, to je vaš dan na katerem morate sijati in pustiti ostale brez besed 🙂 Seveda se morate počutiti udobno, sproščeno (kolikor se da 🙂 ) in biti zadovoljne same s sabo. Slike poročnega dne boste gledale leta in leta po poroki in verjemite, da si boste želele povedati »Kako sem bila lepa…« 🙂 Izberite si obleko v kateri se boste počutile dobro, udobne čevlje, frizuro in makeup. Če ste navajene na bolj naraven videz, naj bo tako tudi na poročni dan. Videz je odsev vašega notranjega počutja.

  1. Dekoracija. Prvi vtis, ko svati pridejo na mesto obreda naredi dekoracija. Ni važno ali je enostavna in naravna ali popolnoma ekstravagantna. Pomembno je, da je odsev vaju in da uresničuje tisto, kar sta si želela od poročnega dne. Da je dekoracija uspešno izpolnila svojo vlogo boste vedeli, če vas bodo pri odhodu domov svatinje spraševale, če lahko vzamejo namizni aranžma domov, ali kdo vam je delal naprsne šopke 🙂

  1. Hrana. Uživanje slastnega obroka v dobri družbi je zabava za goste, zato se prepričajte, da bo vaša izbira menijev množici všeč. Okusen obrok bo ohranil dobre vibracije, vendar bi slab lahko popolnoma uničil vzdušje. Poleg tega se prepričajte, da bodo tudi gosti z alergijami (gluten ali oreščki), vegetarijanci in vegani imeli posebne menije.

  1. Glasba. Izbor glasbenikov (skupine ali DJ) in izbira pesmi je zelo pomembna. Pesmi od prvega plesa do odhoda zadnjega gosta J Poskrbita, da bo za vsakogar nekaj, če bosta med gosti imeli stare starše in svoje prijatelje. Odločite se za zabavne melodije, ki jih vsakdo zagotovo pozna in ljubi, da združijo množico in spodbudijo ljudi, da se premikajo. Enkrat, ko svatje začnejo plesati se mora vzdušje ohraniti, kar izkušeni glasbeniki z lahkoto dosežejo.

  1. Torta. Krona vsake poroke. Mora biti čudovitega videza in okusa. Kolikokrat ste slišali »Torta je res obetala, dokler jo nisem probala« ali »Za poročno torto je pomembno, da bo lepa, okus več ali manj«? Pri poročni torti ni kompromisov, mora navdušiti goste, ko je pripeljejo v dvorano in še bolj jih osvojiti s svojim okusom.

  1. Lokacija oz. poročni prostor. Tukaj ne mislim na čudovit izgled lokacije temveč na njeno uporabnost. Veliko parov pri iskanju poročne lokacije spregleda nekatere izmed očitnih detajlov, ki lahko vplivajo na celoten vtis, ki ga bodo gosti dobili o poročnem dnevu. V najbolj vročih mesecih se izogibajte lokacijam na prostem, razen, če se bo poroka začela v poznih popoldanskih urah. Prav tako se odločite za zaprte prostore v pozno jesenskem in zimskem času. Spomladi in poleti je odlično imeti »rezervni« prostor, ker nikoli ne vemo kdaj nas ploha lahko preseneti. Kar se tiče obreda je v redu, če je to vaša želja, da bo v obeh primerih na prostem. Imejte v mislih goste, ki prihajajo iz oddaljenih krajev, celo iz tujine. Poskrbite za prostore, kjer se bodo lahko po poti osvežili in uredili, po možnosti tudi prenočili.

To bi bilo 7 pravljičnih stvari in, če jih upoštevate, bo tudi vaša poroka pravljična 🙂 Upam, da vam bodo nasveti koristili tekom načrtovanja vašega najlepšega dne. Če mislite, da je veliko stvari na katere je treba misliti in, da vam ne bo uspelo brez, da bi izgubili preveč živcev, vam z veseljem priskočim na pomoč 🙂

 

 

Photos: www.pinterest.com

Leave a reply