Organizacija nepozabne poroke,
ki bo pisana na kožo paru in
kjer bodo uživali vsi prisotni.
Pon-Pet
9.00-17.00

tatjana@chicweddings.si
+386 40 746 331
Kranj, Slovenia

Facebook
Pinterest
Instagram

10 največjih napak pri načrtovanju poroke

  1. Planirajo poroko, ki je trenutno »in« ali kakršno si želi družina

Definitivno največja napaka, ki jo lahko naredite. Preden sploh obvestite družino in prijatelje o zaroki in preden začnete brskati o poročnih trendih za to sezono, premislite o dnevu, ki si ga želite. Prijatelji, ki so se že poročili ali, ki so bili na porokah na katerih nekaj (po njihovem mnenju) ni štimalo, bodo začeli s svojimi nasveti. Mamice in tete bodo svetovale, katera obleka paše k vaši postavi. Poročne revije bodo zmeraj objavljale trende pred prihajajočo poročno sezono, kaj, če vam niso všeč? Seveda je najpomembnejše, da je dan popoln za vaju in da je ne glede na trende po vaših standardih. Ko enkrat začnete iskati kaj je »in« se boste težko  uprli novim trendom. Super je, da je danes vse dostopno, informacije se hitro širijo tako v revijah kot na spletu lahko dobite veliko idej, ampak preden začnete iskati imejte predstavo, kaj je za vas sanjski dan <3 Premislite kaj je vama najbolj pomembno. Ali si želite dnevni piknik ali žur do jutranjih ur, obred na prostem ali v zaprtem prostoru, kakšna bo hrana, katere bodo rože, kakšne bodo obleke. Upoštevajte nasvete izkušenih  ampak ne dovolite, da vam vzamejo sanje o poročnem dnevu.

 

 

  1. Ne razmišljajo o svojih gostih

V prejšnjem odstavku sem povedala, da so vaše želje glavne, nekateri bodo rekli, da nasprotujem sama sebi 🙂  Res je, da na vaši poroki mora biti vse tako kot imata rada vidva. Ampak premislite tudi o hrani, ki jo vi mogoče ne marate ampak se je bodo otroci veselili. Ko smo že pri hrani, ne pozabite na vegane, vegetarijance in goste z alergijami. Probajte se malce »žrtvovati« tudi pri izbiri pesmi, saj je poroka dan, ko se skupaj veselijo mladi in starejši 🙂 Spomnite se gostov, ki prihajajo od daleč in potrebujejo okrepitev na poti in prenočišče.

 

 

  1. Prehitro rezervirajo obleko

V enem prejšnjih postov sem napisala, da sta nevesta in njena obleka najpomembnejše na poroki, ampak naj se vam ne mudi z izbiro obleke. Najprej poiščite mesto, kjer bosta obred in zabava, saj mogoče vaša sanjska obleka, ki si jo želite imeti na poročni dan že od otroštva, ne bo primerna za izbrano lokacijo. Če si rezervirate kratko oblekico in se potem odločite za gala poroko v pravljični dvorani,  si boste mogoče želeli zamenjati obleko.

 

                      

 

  1. Ne podpišejo pogodbe s ponudniki

Danes, žal, za vse nujo potrebujemo pogodbo, ki vključuje plačilo avansa. Ničesar nimate rezerviranega dokler ni vse črno na belem 🙂 Pozabite na ustne dogovore in obljube. Zahtevajte pogodbo v kateri so jasno napisani pogoji sodelovanja, znesek akontacije in rizik odpovedi od vsakega ponudnika.

 

 

  1. Izogibajo se organizatorju/koordinatorju

Vas zanima katero je najbolj stresno obdobje načrtovanja? Teden pred velikim dnevom. Tedaj se pojavi največ težav in nepredvidljivih podrobnosti, neveste skušajo vse urediti same, namesto da preživijo čas s prijatelji in družino. Izognite se težavam tako, da najamete  načrtovalca teden ali dva pred poroko. On ali ona bo imel srečanja s ponudniki v zadnjem trenutku in uredil vse težave, z namenom da vas razbremeni. Prihranil vama bo živce, čas in energijo, ki jo potrebujeta za dan D 🙂

 

 

  1. Časovnica

Dobro premislite o urniku. Kdaj se svati zberejo, kdaj bo civilni obred, kdaj cerkvena poroka, kdaj prihod na lokacijo…to so vprašanja o katerih je treba podrobno razmišljati. Ne smete pustiti preveč časa med zborom svatov in med obredom, da se ne bodo povabljeni dolgočasili, kar lahko naenkrat uniči vzdušje. Urnik niti ne sme biti preveč natrpan, da se ne bodo svatje počutili »kot na traku« 🙂 Tudi razmislite o načinih za popestritev dneva in o tem kaj bodo svatje delali med zbiranjem ali med vajinim fotografiranjem.

 

 

  1. Ne pozdravijo vseh gostov

Vem, da je dan D in da se trudite imeti vse v mislih, da poskrbite, da bo vse popolno in, da imate tremo, ampak ne smete pozabiti na svoje goste. Vsakega pozdravite, objemite ali poljubite. Tudi najmlajše. Če ne poznate vseh svatov (če recimo niste imeli možnosti spoznati vseh partnerjevih gostov), jim posvetite nekaj minut in se vsem predstavite. Tudi partnerja predstavite svojim gostom. Na poročnem slavju se posvetite vsem, plešite s svojimi svati, pogovarjate se in nikogar ne zanemarjajte.

 

 

  1. Ne razmišljajo o ustrezni dekoraciji

Verjetno ima vsaka nevesta priljubljene rože, iz katerih si želi dekoracijo za svoj dan. Vseeno je treba biti racionalen. Premislite o vremenu in preverite cene rož v določenem letnem času. Danes je večino rož možno dobiti vedno, ampak se cene zelo razlikujejo. Če imate poroko na prostem sredi poletja se posvetujte s cvetličarji glede odpornosti določenega cvetja. Dekoracija se mora ujemati s poročno lokacijo. Nekatere rože so bolj elegantne, druge pa pašejo k sproščenem stilu poroke. Posvetujte se z dekoraterji o količini cvetja, vse mora biti stilsko usklajeno in oddajati vtis skladne enote.

 

 

  1. Pozabijo jesti 🙂

Mesece pred poroko se menite z gostinci in natakarji, hodite na poskušanja različnih dobrot in nato nič od tega ne probate na lastni poroki?! No way. Želim vam, da bi vaš dan bil toliko vzburljiv da »pozabite jesti« ampak se vam to ne sme zgoditi, saj je pred vami še dolga noč 🙂 Tudi izgovor »nimam časa« ne pride v poštev, ker se nekaj minut med čestitanjem in plesanjem vedno najde.

 

 

  1. Pozabijo na sebe in se ne sprostijo

Seveda vam je pomembno, da bo vaša poroka dan o katerem se bo še dolgo govorilo. Seveda želite, da bo vse brez napak, da se imajo vsi dobro, da so vsi siti, da je vsem všeč glasba… Morate se zavedati, da v treh tednih pred poroko pride največ napak. Tudi na poročni dan se lahko zgodijo. Morate jih »preboleti«, pozabiti in nadaljevati uživati. Če imate osebo, ki bo za to poskrbela (poročnega organizatorja ali koordinatorja) so možnosti težav veliko manjše. Tudi, če se zgodijo, bodo verjetno težave odpravljene in napakice popravljene preden sploh izveste 🙂

 

 

 

Z veseljem vam pomagam, da vam ni treba na vse misliti in za vse skrbeti 🙂  Poročni organizatorji smo tukaj, da bosta vidva na svoj dan uživala.

 

 

Photos: www.pinterest.com

Leave a reply